Novosti

Trebinjac najbolji na turniru "Dani trešnje 2018."

Mostar -- U sklopu 16. Međunarodnog sajma "Dani trešnje 2018", a uz tehničku organizaciju ŠK "Patriotska liga" Mostar, odigran je šahovski turnir "Dani trešnje 2018". u Vrapčićima kod Mostara.

 

 

Turnir je kratkim obraćanjem i povalačenjem prvog poteza otvorio doc.dr.sci. Salko-Salem Bubalo, direktor 16. Međunarodnog sajma "DANI TREŠNJE 2018".

 

 Igralo se 9 kola po Švicarskom sistemu, uz tempo 10 minuta po igraču. Nastupilo je 53 šahista, od toga dva internacionalna majstora (IM) i jedan FIDE-majstor (FM).

U vrlo jakoj konkurenciji, trebinjski šahista Božo Marić je sa osvojenih 7,5 poena, osvojio vrijednu novčanu nagradu i pobjednički pehar. Amel Katkić i Muamer Mrndžić su na diobi 1-2 mjesta sa po 7 osvojenih poena.

Mostarski IM Atif Dumpor je osvojio vrijednu novčanu nagradu za plasman na 4. poziciju, koliko je imao i IM Vitomir Arapović na 5. i Damir Hutinović na 6. poziciji sa po 6,5 poena. Među nagrađenim su Konjički Šampion Zenelaj Samuel, Suad Musić i Božidar Šimunović sa 6 poena, na diobi 7-9 mjesta. Grupu šahista za plasman od 10-18 pozicije, sa osvojenih po 5,5 poena su: Vahidin Omanović, Dino Marković, FM Milan Machi Miljković, Srđan Zlobec, Muzafer Alihodžić, Faris Čunjalo, Ćazim Muhibić, Boriša Divlja i Fisnik Zenelaj itd.

Turnir su sudili Omer Faladžić i Alen Omerčić.

 


(StarMo)